Garageplan van architect
Timmer valt in goede aarde

Groningen - Het plan van ar-chitect Jan Timmer om rond de Grote Markt zes parkeergarages te bouwen en die te verbinden met een tunnel oogst positieve reacties van willekeurige Stadjers die afgelopen zaterdag over dit plan lazen in Dagblad van het Noorden.
“Een prima plan”, zegt Willem Arbeider uit Hoogkerk. Gea Doornbos gaat zelf altijd op de fiets naar de binnenstad, schrijft ze in een mailtje naar de krant. ‘Dan zie je al die lange files. Allemaal auto’s op zoek naar een parkeerplaats. Ik ben het helemaal eensmet Jan Timmer.’
Harry Wessels van Asadin Snelfotot in de Nieuwe Ebbingestraat vindt het idee van

Timmer ‘geweldig’. ‘Net zo ge-weldig als dat idee van die gondels vanaf Ikea/Euroborg naar de binnenstad.’
Mevrouw Cornelia Balster meldt zich telefonisch vanaf de Praediniussingel : “Ik hoop maar dat dit plan er snel doorgedrukt wordt! Groningen begint zo langzamerhand ontzettend achter te lopen bij andere steden.”
Goed voor het milieu ook, mailt Gre Kroeze. ’Het voorkomt veel rondrijden.’
Mevrouw G. van der Velde maakt een klein voorbehoud bij het plan van Timmer: ’Zes parkeergarages lijkt mij erg veel, met drie kan ik leven. ”
H.C. Edskes reageert met een mengeling van teleurstel-

ling en triomf op het plan van Timmer. ’ In de tachtiger jaren heb ik de Groninger gemeenteraad, en de winkeliersverenigingen in de binnenstad een parkeerplan toegezonden, waar niemand op reageerde. Het plan was: Maak onder het Zuiderdiep en Kattendiep een grote parkeergarage, in- en uitritten Zuiderstationsstraat, Herestraat, Radermarkt , Turfsingel. 2500 parkeerplaatsen, waarom dit plan is blijven liggen is mij een raadsel. Maar ik wil wel iedereen adviseren dat plan nogmaals te overwegen. Het lijkt mij een serieuze overweging waard.’ Het plan wordt vanavond besproken in Huize Maas. (DvhN)