BLAUWE STAD

Timmer geestelijk vader van Blauwe Stad

Timmer BNA is de geestelijke vader van het meest ambitieuze project dat ooit is gerealiseerd in Oost-Groningen: de Blauwe Stad.
Al in de jaren tachtig ontwikkelde Jan Timmer, samen met Wim Haasken, de eerste plannen. Het ging toen om een voorloper van de Blauwe Stad, namelijk het Oldambtmeer . Daarbij zou circa drieduizend (!) hectare landbouwgrond in Nederland en Duitsland onder water worden gezet. Het was het eerste grensoverschrijdende regionaal ontwikkelingsplan van Europa.

Blauwe Stad
Het idee van het Oldambtmeer ontwikkelde zich tot een productierijp plan: de Blauwe Stad. Dat is zo genoemd vanwege de omvang: een groot meer en zo'n 1500 woningen. Oost-Groningen krijgt met de Blauwe Stad een enorme impuls, zowel qua economie als op vele andere vlakken. De drie omringende gemeentes zien grote kansen en ontwikkelingen als gevolg van de aanleg van de Blauwe Stad.
Het plan biedt een hoge woonkwaliteit om mensen van buiten de regio naar het gebied te lokken. De kavels zijn groot, de meeste woningen liggen aan het water en zijn vrijstaand.

Partner
Het spreekt voor zich wij de aangewezen partner zijn voor het bouwen van uw huis in de Blauwe Stad:
- wij zijn de geestelijk vader van het concept;
- wij zijn een architectenbureau dat staat voor de kwaliteit van de wereld
  waarin we wonen, werken en recreëren;
- wij hebben uitgebreide contacten en ervaringen met Duitse aannemers.

En zeg nou zelf, wie wil er straks niet kunnen zeggen dat zijn huis is ontworpen door Jan Timmer zelf?